4 Kasım 2017 Cumartesi

Türk Dizilerine Neler Oluyor

        Televizyonla arası ilkokul çağlarından sonra pek de iyi olmamış birisiyim. Belki de dizi izlemeye karşı da bende bir isteksizlik yaratıyor olabilir bu. Ancak son dönem yapımlarına denk geldikçe bakıyorum. Sonuç genelde hüsran.
        Sanırım bir yapım tuttuğu anda benzerlerini yapmak iyice alışkanlığa dönüştü. Büyük kanallarda gördüğüm bariz birşey var. İş yapan bir yapımla rekabetin yolu sanki özgün fikirleri hayata geçirmek değil de benzerini yapmak gibi...
        Birbirine benzeyen, artık hatta cılkı çıkmış yapımları izlemek durumundasınız. Elbette çok güzel, özgün yapımlar da var ancak o kadar az ki farketmesi hiç zor olmuyor onları. Yine de en kötüsü yurtdışındaki dizilerden ülkemizde çekilmek üzere uyarlanan diziler. Dizinin gerçeğine bir şekilde denk gelmiş olanlar, bize uyarlanmış hallerini görünce gülmekten yarılabilir aslında. Kültür farkının ne olduğunu belki algılayamayabiliriniz, ancak o dizinin içinde bulunduğu kültürde ilgi çekici olduğunu anlamak zor değildir. Bunun bir kitabın başka dile çevrilmesinden bile daha fazla anlam kaybıyla karşımıza çıkacağını anlamak ne kadar zor olabilir ki?

0 yorum:

Yorum Gönder